Istoricul american Larry Watts își prezintă cărțile despre România, la Iași

Data publicării:
larry-watts

Larry Watts, analist politic şi specialist intelligence a absolvit un masterat interdisciplinar care a inclus istoria în studii ruse şi est-europene, un masterat şi un doctorat axate pe relaţii internaţionale şi politică comparată. Accesul la documentele de mare importanţă aparţinând unor state din fostul Pact de la Varşovia, dar şi ale Departamentului de Stat al SUA, precum şi ale unor servicii secrete americane – documente desecretizate după 1989 – i-au permis autorului să prezinte atitudinea singulară a României în cadrul blocului sovietic într-o altă abordare, nemaiîntâlnită până acum la vreun istoric român.

Consultant al Corporaţiei RAND la momentul revoluţiei, Larry Watts a călătorit deseori în Europa de Est şi în URSS înainte de 1989.

Ulterior a asistat oficiali din România la înfiinţarea Colegiului Naţional de Apărare şi a conlucrat cu mai mulţi miniştri români ai Apărării şi şefi de stat major privind reforma în domeniul armatei, cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace şi integrarea în NATO.

Larry Watts se va întâlni cu publicul sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 15, la sediul central al Bibliotecii Judeţene Iaşi. Vor fi prezentate în premieră, pentru publicul din România, subiecte şi chiar pasaje din următorul său volum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri