Sari la conținut

Jaf la o casă de amanet din Iaşi

Jaful s-a petrecut în doar trei minute. Profitând de faptul că în casa de amanet nu erau clienți, bărbatul s-a apropiat de casieră și, sub amenințarea cuțitului, i-a cerut toți banii din încasări. Femeia a reușit să apese butonul de panică, dar individul s-a făcut nevăzut înainte să ajungă polițiștii.

"Un domn care a mai fost și ieri, probabil în recunoașterea spațiului, a atacat gestionara cu un cuțit, a intrat după ea în spațiu. În urma inventarului vom vedea ce pagube sunt," a spus Dan Mihoci, administratorul firmei.

La numai o oră după jaf, la casa de amanet au fost sporite măsurile de securitate.

"- Montăm niște camere video. -  Suplimentare?  - Da. - Dar nu mai funcționează sau nu sunt de ajuns? - Funcționează, dar tot timpul se fac upgrade-uri."

În pofida declarațiilor date de reprezentanții firmei de pază, sistemul de supraveghere video al casei de amanet s-a dovedit nefuncțional, astfel că polițiștii se bazează acum doar pe declarațiile casierei și pe probele ridicate de criminaliști.

Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași: "În prezent, efectuăm cercetări în vederea identificării autorului și tragerii la răspundere penală. De asemenea avem în vedere și recuperarea prejudiciului."

Potrivit anchetatorilor, autorul jafului are între 30 și 40 de ani, este înalt și îmbrăcat neglijent.