Jumătate din Guvernul României va fi la Iași de Ziua Unirii

Data publicării:
ziua unirii 2013 steag

La manifestările organizate în Piața Unirii sunt așteptați mii de oameni, iar atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de artiști cunoscuți de muzică populară. De la ora 9 si jumatate, pe scenă vor urca Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Sofia Vicoveanca, Veta Biriş dar şi cântăreți din Republica Moldova. Si nu este singurul moment la care vor lua parte reprezentanți de peste Prut. 

„Se va semna protocolul de colaborare între Arhivele Naţionale ale României şi Arhivele Naţionale al Republicii Moldova şi cred că va fi important, pentru că cei din Moldova vor veni cu un document important care vorbeşte foarte mult despre Iaşi,” a explicat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

Discursurile oficialităţilor sunt programate pentru ora 11, iar după ora 12, pe Strada Lăpuşneanu vor fi împărţite tradiţionalele porţii de fasole cu cârnaţi dar şi câte un pahar cu vin fiert. Ziua va fi încheiată de retragerea cu torţe a militarilor şi arborarea unui steag de 55 de metri lungime de pe cea mai înaltă clădire din zona Palatului Culturii.

„Anul acesta vom putea să oficializăm 24 ianuarie ca sărbătoare naţională. Nu este vorba de nicio ambiţie personală ci e vorba, efectiv, de recunoaşterea rolului Moldovei şi a Iaşiului, formarea Statului unitar român,” a mai declarat Gheorghe Nichita.

Demersurile prin care ziua de 24 ianuarie să fie declarată sărbătoare legală sunt susținute de peste o sută de senatori şi deputaţi din toate partidele politice. Iniţiativa legislativă a fost deja aprobată în plenul Senatului, dar decizia finală aparţine Camerei Deputaţilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri