Jumătate dintre elevii unui liceu din Iași nu vor să dea examenul de bacalaureat

Data publicării:
COPERTA FARA BAC 1

70 din cei 130 de elevi de la Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu” din Iaşi nu se vor prezenta la examenul de Bacalaureat. Gabriel este unul dintre cei care se mulţumeşte cu certificatul de competenţe în industria alimentară pe care îl obţine la sfârşitul celor 12 clase.

„Am un prieten care lucrează în Anglia ca barman şi mă interesează meseria asta, am mai lucrat ca barman şi mă descurc. Am mai şi lucrat fără diploma de bacalaureat astă vară, se poate lucra şi fără diplomă,” este de părere Gabriel.

Majoritatea elevilor din an terminal au luat această decizie, mai ales că la simularea pe care au susținut-o în primul semestru au luat note sub 5.

Profesorii au încercat să-i convingă pe tineri să se prezinte la examene, dar aceștia par mult mai atraşi de un loc de muncă decât de o facultate.

„Vin la noi la şcoală pentru a urma aceste cursuri care sunt foarte căutate la ora actuală şi pe piaţa Uniunii Europene. Foarte încântaţi vin de la agenţii economici, că ei au posibilitatea de a vedea şi alte lucruri decât ceea ce facem noi în salon,” explică Mariana Trepcevici, maistru instructor.

Anul trecut, din cei 130 de elevi care au terminat Colegiul „I. C. Ştefănescu”, doar 43 s-au înscris la examen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri