La început de noiembrie, la Iaşi încă nu este stabilită societatea care se va ocupa de deszăpezire în această iarnă

Data publicării:
zapezi

Trei societăţi, două din Iaşi şi una din Botoşani, s-au asociat şi au participat la licitaţia pentru întreţinerea pe timpul iernii a drumurilor naţionale.

„Ei au licitat şi au câştigat această licitaţie în valoare de 16 milioane pe doi ani de zile. Ulterior, cei care nu erau lideri de grup din propria iniţiativă s-au retras din acestă ascociere punând în pericol practic dezăpezirea pe judeţul Iaşi a drumurilor naţionale. Am înţeles că acelaşi lucru l-au făcut şi la drumuri judeţene unde au contestat,” a explicat Ovidiu Laicu, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Pentru a evita organizarea unei noi licitaţii, procedură ce ar putea dura chiar şi două luni, conducerea Direcţiei de Drumuri şi Poduri a cerut Autoritaţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice să valideze licitaţia cu doar două societăţi. Şi asta mai ales că cele două companii au achiziţionat noi utilaje pentru a putea face faţă volumului de muncă.

„Nu este corect. În momentul când tu participi la o licitaţie, câştigi şi vii şi ne încurci, acum reluarea acestor proceduri ar trebui să mai dureze vreo două luni. Sper să o evit, sunt 99 la sută sigur că o voi evita. ANRMAP ne-au transmis niştre întrebări cu nişte lămuriri. Cel târziu cred că Miercuri vom putea parafa contractul,” a mai spus șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași. 

Pe de altă parte, în localităţile unde drumurile fost închise anul trecut din cauza zăpezii, oamenii sunt îngroziţi că situaţia s-ar putea repeta şi în acest an.

„Au stat oamenii înzăpeziţi. Dar cam la noi în fiecare iarnă este aşa. Şi noi am rămas înzăpeziţi. Soţul meu era să moară într-o noapte. Au venit boi şi cu un car mare şi l-a scos de acolo. A fost terminat săracu,” a povestit o localnică.

În acest moment, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi are pregătite pentru iarnă peste şase sute de tone de nisip amestecat cu sare, 19 utilaje proprii precum şi 64 de utilaje închiriate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri