Licență cu măsuri speciale de siguranță după atentatul de la universitate

Data publicării:
jandarmi

Puțin după ora 8, studenții care au intrat în Facultatea de Electronică din Iași au fost verificați la sânge de paznicii universității. În primul rând au fost controlate bagajele și actele de identitate.

"Am blocat toate intrările cu excepţia celei din faţă şi acolo se intră numai pe bază de legitimaţie sau dacă sunt persoane care intră pentru alte acţiuni decât cele legate de licenţă sunt dirijate către punctele care se petrec, dar sunt insotite de personalul nostru," a explicat Ion Bogdan, decanul Facultăţii de Electronică Iaşi, el fiind chiar unul dintre martorii atentatului de lunea trecută.

Deși sala de examen a fost schimbată, studenții au fost supertițioși.

"Ne uitam toţi spre uşă tot timpul - reacţia aia pe care o are oricine în momentul în care a trăit o asemenea experienţă să nu se mai întâmple, eram cumva un pic panicaţi, dar a trecut," a mărturisit una dintre studente.

Măsurile de securitate vin în urma atentatului cu bombă de săptămână trecută, când un bărbat de 38 de ani a amenințat că aruncă în aer amfiteatrul în care 40 de studenți susțineau licenta.

Între timp, bărbatul care a ameninţat în urmă cu exact o săptămână ca va arunca în aer Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi este internat la Spitalul Socola din Iaşi. Este evaluat zilnic de către psihologi, iar joi
are programată a doua întânire cu comisia de psihiatri.

Bărbatul este acuzat de acte de terorism, iar dacă medicii vor stabili că a avut discernământ în momentul atacului va ajunge la inchisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri