Locuri de muncă incerte pentru profesori. Cele mai multe locuri titularizabile sunt la învăţători

Data publicării:
PROFESORI LA TITULARIZARE

Emoţii pentru cele aproape 450 de cadre didactice care au concurat pe unul din cele 154 de posturi titularizabile pe termen nedeterminat. La învăţământul primar competiţia a fost de doi pe un loc: 74 de candidaţi cu note peste şapte şi doar 30 de posturi titularizabile.

"E bine. E o stare de bine. E foarte bine, dar cu multă muncă reuşeşti că altfel nu ai cum. - Unde veţi preda? - Voi preda în apropiere de Paşcani, că e aproape de domiciliu," a spus una dintre candidate. 

Pe locul trei după medie este Ionela Lupu. Până acum a predat în mediul rural, în comuna Ciurea. A susţinut examenul de titularizare, iar media 9,42 i-a oferit un post la o şcoală din oraş.

"Fiind o şcoală la oraş, sunt alte condiţii. Şi de predare şi materialele necesare. Faţă de o şcoală la sat, sunt condiţii mult mai bune şi modalitate mai bună de a evolua şi de face performanţă," explică tânăra.

Unii candidaţi sunt la prima lor astfel de experienţă. Au fost repartizaţi în comune despre care nu ştiau nimic şi au fost nevoite să le caute pe hartă. Chiar şi aşa, s-au dat şi aceste locuri, iar câţiva au preferat să renunţe.

"Tocmai mi s-a oferit la Bosia Ungheni şi l-am refuzat, având în vedere că sunt posturi pe suplinire în Iaşi, iar media îmi permite chiar să fac o alegere destul de bună în etapa următoare."

Rodica Leontieş inspector resurse umane din cadrul ISJ Iaşi: "Au refuzat cei cu note foarte mari, adică note cuprinse între 9 şi 10, care aveau domiciliu în Iaşi şi au preferat să rămână pe un post de suplinire în municipiul Iaşi."

În total, au fost 1.271 de posturi complete şi incomplete. Din acestea, mai bine de jumătate sunt în mediul rural. Din locurile alocate pentru angajare determinată, un sfert au rămas neocupate. Discipline ca filosofie, cultură civică pot fi predate doar de pe un post de suplinire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri