Lucrări date peste cap

Data publicării:
lucr 20ri 20date 20peste 20cap-35857

Lucrările la pasajul Octav Băncilă sunt în întârziere cu şase luni faţă de termenul iniţial. Asta a constatat primarul Gheorghe Nichita la inspecţia lucrărilor. Devierea şi montarea unor utilităţi dar şi proprietăţile private din zonă au dat peste cap proiectul municipalităţii. Totuşi, primarul dă asigurări că pasajul va deveni funcţional conform graficului. Adică, în septembrie 2014.

Proiectul demarat de municipalitate presupune realizarea unui pasaj suprateran de transport, în lungime de peste 530 de metri, peste calea ferata, în zona fostei fabrici Ţigarete. Astfel, această structură ar urma să unească cartierele Dacia şi Alexandru. Pentru a recupera cele şase luni de întârziere, primarul a anunţat că lucrările nu vor fi sistate pe perioada sezonului rece.

„Se va lucra toată iarnă pentru că lucrăm la adâncimi de minus 6 metri. Sunt tehnologii suficient de avansate ca să putem face lucrările necesare. Armătura am vazut că erste pregătită, partea de prefabricate la fel, se lucrează în paralel. Sunt multe lucrări care sunt în paralel şi pot să continue în această iarnă”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

Firma de construcţii care se ocupă de lucrările de la pasaj susţine că poate recupera cele 6 luni de întârziere.

„Mi-am făcut tehnologie, mi-am contract utilaje, totul este pregătit numai ca să pot lucra. Primar: Deci cele şase luni le puteţi recupera? Şef şantier: Le pot recupera, se pot recupera”, a declarat şeful de şantier.

Viceprimarul Mihai Chirica a declarat că termenul de finalizare a pasajului rămâne neschimbat, chiar dacă volumul lucrărilor a crescut.

„Pe lucrările contractate suntem în grafic. Au intervenit o întreagă serie de lucrări care nu au fost prevăzute de la început motivate de faptul că în subsol s-au găsit reţele care nu au fost niciodata identificate.Oricum, noi în 2014 îl vom inaugura aşa cum am promis”, a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

„Pe lucrările contractate suntem în grafic. Au intervenit o întreagă serie de lucrări care nu au fost prevăzute de la început motivate de faptul că în subsol s-au găsit reţele care nu au fost niciodata identificate”. (Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi).

Pus pe hârtie înainte de 1989 şi reproiectat în 2007, pasajul Octav Băncilă in valoare de 70 de milioane de lei este realizat cu bani europeni..

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri