Lucrurile vechi, reinventate într-un atelier de design de obiecte reciclate

Data publicării:
COPERTA ATELIER DE DESIGN

Atelierul 7 zile design de obiect a apărut la inițiativa Otiliei Chitic și a lui Bogdan Curteanu și Titus Ivan - un proiect care a fost creat din pasiunea pentru a face lucruri inedite, din obiecte reciclate.

"De ce m-am gândit? Pentru că sunt designer ambiental şi de obiect, pentru că sunt pasionată de design, consider că ar trebui să împărtăşesc asta cu cei din jur. Nu ştiu dacă ne dăm seama, dar suntem înconjuraţi de obiecte de design - de la scaunul pe care stăm, masă, obiectele. Ele ne impactează în diferite feluri," a explicat Otilia Chitic, coordonator atelier.

Tinerii care s-au implicat în acest proiect au reinventat obiecte sau părți din lucruri abandonate. Iar în 7 zile au avut parte de o provocare extremă - să găsească ideea, să gândească noul obiect și să îl realizeze.

Bogdan Curteanu, coordonator atelier: "Necesitatea este pentru ei de a face această transformare de la obiect la design. De ce reciclat? Pentru că, în era consumismului, sunt foarte multe materiale pe care oamenii le aruncă. Am încercat să arătăm că nu întotdeauna un obiect şi-a părăsit valoarea când nu mai are valoarea morală, când a apărut ceva mai bun decât el. Şi. prin toate aceste gunoaie, cum le numim noi, reuşim."

Pe principiul „nu vă atașați de obiecte, ci reinventați-le", designerii și arhitecții au făcut mese, veioze, cuiere sau suporturi de cărți.

"Obiectul se numeşte TV Pătrunjel sau grădina bunicii activiste. Deja din nume vă cam daţi seama despre ce este vorba. Conceptul a pornit de la un act de manifest împotriva televiziunii din ziua de astăzi şi am propus o alternativă la această televiziune. Un TV cu un ecran verde şi nu doar un ecran verde ci un ecran cu care interactionezi şi de care trebuie să ai grijă. Este o fiinţă vie, să spunem aşa. Nu este doar un obiect pe care îl admiri sau...nu este doar un obiect de expoziţie. Încurajează foarte mult lucrul practic," a explicat Alexandra Aonofriesei, participant.

Pe lângă toate elementele și noțiunile tehnice învățate, participanţii la atelier au deprins și noțiuni de dezvoltare personală. Atelierul a fost continuat de un vernisaj și de o licitație a obiectelor create de tinerii designeri. Întreaga poveste a acestui inedit proiect o puteți afla din ediţia de marţi a emisiunii Turist Acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri