Sari la conținut

Mansardă mistuită de flăcări în urma unui scurtcircuit

Patru echipaje au ajuns la fața locului de îndată ce un vecin a sunat la 112. Intervenţia a fost însă îngreunată de fumul dens. A durat câteva minute bune până ce pompierii au reușit să urce la mansardă, acolo unde izbucnise incendiul.

Cauza cea mai probabilă, un scurtcircuit. Proprietarii le-au spus echipelor de intervenție că la instalația electrică a casei au lucrat mai multe firme. 

"A luat foc casa, a luat foc acoperişul din cauza instalaţiei, instalaţia a fost proastă, cine i-a făcut instalaţia electrică i-a făcut-o în bătaie de joc sau cu cabluri necorespunzătoare. A fost o fumăraie de să te ferească Dumnezeu."

"Fum am văzut deasupra şi am anunţat pompierii. Dintr-odată a ieşit fum pe coşul casei. Era terminată, dar nu era definitiv. - Erau şi muncitori în casă? - Sunt şi muncitori înăuntru sunt."

A trecut aproape o oră până ce echipajele de pompieri au reușit să stingă flăcările. Nimeni nu a fost rănit. Loredana Covalschi, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi: "La sosirea echipajelor de intervenţie incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperişul imobilului. Au intervenit patru autospeciale de intervenţie încadrate de 16 subofiţeri."

Specialiştii fac o anchetă pentru a stabili pagubele, dar și cauza incendiului.