Membrii SANITAS se pregătesc să picheteze Ministerul Sănătăţii

Data publicării:
asistenta laborator

Carmen Rusu lucrează de 18 ani ca infirmieră, pentru un salariu care nu depășește 1000 de lei. Mamă a doi copii, femeia mărturiseşte că banii nu îi ajung de la o lună la alta. Asta deşi face munca a trei oameni la spital. Mă descurc foarte greu, salariul e de 10 milioane, rate, de plătit utilităţile, stau la bloc cu 2 copii, îmi este foarte greu. Şi aici colegele mele dacă se îmbolnăveşte una, nu este înlocuitor. Pacienţi sunt foarte mulţi, dimineaţă am avut 30 şi ceva de pacienţi, a povestit infirmiera Carmen Rusu.

În aceeaşi situaţie se află şi Maria Cătuşanu, infirmieră de 33 de ani, care primește o leafă de 1.200 de lei. Este o muncă foarte grea ca să-i ridicăm, să-i îngrijim, este foarte-foarte greu, nu se merită să avem aşa un salariu de mic, a spus infirmiera.

Nemulţumiţi că de cinci ani nu au fost acordate majorări salariale, sindicaliştii sunt hotărâţi să reia protestele. Aceste acţiuni se vor derula pe parcursul a două săptămâni, iar după terminarea acţiunilor de protest va fi un consiliu naţional în care vom evalua şi paşii următori. Vom duce lupta până la capăt. Chiar dorim ca, de această dată, principalele revendicări să se rezolve. O hotărâre în acest sens va fi luată în data de 10 iulie, când se va face analiza mişcărilor derulate până în acea zi, a susţinut Iulian Cozianu, vicepreşedintele Sanitas Iaşi.

Săptămâna viitoare, va fi pichetat ministerul sănătății. Sindicaliștii din Iași sunt programați joi, 26 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri