Microbuzul stă în garaj, elevii merg pe jos spre școală

Data publicării:
sate

Liceul din comuna Şcheia din judeşul Iaşi este singura unitate de învăţământ unde elevii din cinci sate învecinate pot urma gimnaziul şi cursurile liceale. Anul trecut, comuna a primit un microbuz şcolar. Numai că, din cauza birocraţiei, Primăria nu poate angaja un şofer care să asigure transportul. Între timp, elevi premiaţi precum Camelia au fost nevoiti sa mearga pe jos, în fiecare dimineaţă, cinci kilometrui până la şcoala. 

De situaţie se plâng şi profesorii şcolii. Copiii ajung la școală obosiți, uzi și înfrigurați. Uneori întârzie la prima oră.

Microbuzul vechi al şcolii reuşea să transporte doar câţiva elevi în fiecare dimineaţă, făcând mai multe drumuri. Între timp s-a defectat, iar şoferul a ieşit la pensie. Microbuzul cel nou, primit în luna iunie a anului trecut, stă tot de atâta vreme nefolosit. De vină pentru această situaţie, spune primarul localităţii, este birocraţia. 

Până când se va găsi o soluţie pentru ca aceşti copii să poată beneficia de transport, Ministerul Educaţiei a hotărât că mai este nevoie de alte 600 de microbuze pentru şcolile din mediul rural. Fiecare dintre acestea va costa 28 de mii de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri