Ministerul Sănătății a repartizat 25.000 de doze de vaccin antigripal la Iași, jumătate din cantitatea necesară

Data publicării:
vaccin antigripal -1

Medicii de familie aşteaptă de o lună această primă tranşă de vaccinuri. Medicul Dan Pletea are peste 600 de pacienţi care aşteaptă vaccinul antigripal.

Soluția găsită de doctor: „La noi, principiul este primul venit primul servit, fiind anunţată acum numai jumătatea din cantitatea de doze, noi sperăm ca în 2014 să fie un nou lot adus deoarece în fiecare an aşa s-a procedat. Persoanele interesate deja au făcut liste de aşteptare şi în momentul în care primim primul lot de vaccin anunţăm populaţia.”

Deşi anul trecut, campania de vaccinare antigripală a început la jumătatea lunii noiembrie, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică dau asigurări că această întârziere nu va afecta populaţia.

Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a declarat: „Mâine sau cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, luni, vor ajunge la Iaşi de la Ministerul Sănătăţii 25.000 de doze urmând să se stabilească când se va trimite şi cea de a doua tranșă. Considerăm că nici acum nu e târziu având în vedere că specialiştii după cum au stabilit în această perioadă spre deosebire de alţi ani numărul virozelor respiratorii nu a fost în creştere.”

Cei care nu primesc vaccin gratuit de la medicii de familie, îl pot achiziţiona din farmacii la un preţ de 40 de lei.

Mulţi spun însă că nu-şi permit să cumpere vaccinul şi că s-a ajuns în această situaţie din cauza închiderii Instititului Cantacuzino din Iaşi.

Anul trecut, la Iaşi au fost vaccinate 42.000 de persoane.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri