Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, în inspecție la Iași

Data publicării:
MINISTRUL JUSTITIEI CU

Lucrările la clădirea în care vor funcţiona Curtea de Apel şi Tribunalul au început în septembrie 2011. Pentru că în luna iulie, construcţia ar trebui să fie finalizată, ministrul Justiţei, Robert Cazanciuc, a inspectat şantierul. A venit însoţit de Adrain Bordea, şeful CSM, de Cristina Truţescu, preşedintele Curţii de Apel Iaşi dar şi de viceprimarul Mihai Chirica. După o oră şi jumătate în care a vizitat întreaga clădire, ministrul Justiţiei s-a arătat mulţumit de stadiul lucrărilor.

„Va fi, probabil, cel mai modern şi funcţional sediu de instanţă din ţară la acest moment. Cu o investiţie de peste 10 milioane de euro, un şantier la care lucrează peste o sută de oameni pe zi,” a declarat ministrul Justiției. 

„Sperăm în finalizarea în bune condiţii şi mutarea în noul sediu, astfel încât în septembrie să putem să ne desfăşurăm activitatea în viitorul Palat de Justiţie. Înseamnă mult pentru Curtea de Apel Iaşi sub aspectul consolidării capacităţii administrative, a îmbunătăţirii condiţiilor de lucru,” a explicat Cristina Truţescu, preşedintele Curţii de Apel Iaşi. 

„Vom mai construi nişte locuri de parcare pe latura estică. O să încercăm să găsim o refuncţionalizare pentru tot ceea ce înseamnă suprafaţa de teren de jur împrejurul viitoarei Curţi de Apel. Aşa încât, credem noi că, împreună cu municipiul Iaşi, se poate ca acest obiectiv să fie unul foarte funcţional şi benefic pentru tot ce înseamnă justiţia românească,” a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iași.  

Construcţia clădirii a costat peste 43 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri