Ministrul Sănătăţii a venit să verifice cum s-au cheltuit banii la spitalele din Iaşi

Data publicării:
MINISTRUL SANATATII VIZITA LA IASI

Robotul de reeducare a mersului dat în folosinţă recent la Spitalul de Recuperare l-a impresionat pe ministrul Nicolae Bănicioiu. Acesta a mai vizitat serviciul de radiologie, dar şi blocul operator de la această unitate.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii: "e nevoie de un nou bloc operator şi asta este discuţia şi cu primăria şi trebuie să facem şi blocul operator, mai ales că aici adresabilitatea este şi mai crescută şi din cauza faptului că vin toate judeţele limitrofe."

Vizita a continuat la noua clădire de Urgenţe, de la Spitalul Sfântul Spiridon. De joi, pacienţii cu politraumatisme care ajung aici vor fi trataţi în două tronsoane noi. Peste 10 milioane de lei au fost investiţi în amenajarea clădirii şi dotarea ei.

"Mulţumesc medicilor, lucrătorilor de aici, pacienţilor şi le cer scuze dacă în timp au suportat anumite condiţii care nu erau tocmai bune," a explicat Ioan Bârliba, managerul Spitalului ''Sfântul Spiridon'' Iaşi.

Şi munca medicilor va fi simplificată. "Cred că astăzi noi facem două lucruri: dăm demnitate pacienţilor care vin şi aparţinătorilor pentru că acum vor fi în spaţii într-adevăr civilizate în care să vină şi să fie asistaţi în cazul urgenţelor, dar şi colegilor care lucrează în aceste spaţii, pentru că le dăm condiţii de muncă civilizate şi normale care, până acum, din păcate,din cauza clădirilor vechi şi a situaţiei în care a fost ei, nu aveau acces la astfel de spaţii," a declarat Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ''Sfântul Spiridon'' Iaşi: "Munca asta este importantă pentru pacienţi, dar şi pentru fiecare din oamenii din echipa mea pentru că e greu să lucrezi în condiţii de la începutul secolului XX, clădirea fiind de la 1911 construită şi renovată în diverse etape."

La final, ministrul s-a văzut cu membrii Sanitas care au cerut din nou o majorare salarială de 10 la sută.

"Dumnealui spune că, în funcţie de economiile pe care le va face cu acest card de sănătate, în septembrie vom şti exact care va fi procentul de creştere salarială şi dacă va fi din septembrie sau din octombrie. Ca de fiecare dată, aceste discuţii se termină cu un semn de întrebare, dacă vor avea şi rezolvare toate cerinţele noastre," a spus Cătălin Cătur, vicepreşedinte Sanitas Iaşi.

În următoarele două zile, liderii Sanitas din toată ţara vor merge la Bucureşti pentru a face o listă cu revendicările pe care le au şi pentru a le discuta cu ministrul Sănătăţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri