Misiune de salvare. Un copil dispărut de acasă, găsit după patru ore de căutări

Data publicării:
RAU APA CAUTARI POLITISTI

Zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari au răscolit malul Prutului, după ce s-a anunţat la numărul de urgenţe dispariţia unui băiat de 14 ani. Plecase spre şcoală, dar nu a mai ajuns, iar părinţii au pus totul pe seama faptului că în urmă cu o zi profesorul de sport i-a confiscat telefonul mobil pentru că s-ar fi uitat la filme interzise minorilor.

"Cred că i-a fost frică, eu aşa zic, că i-a fost frică, ori ruşine de copii, de elevi. În rest, nu a fost dicuţie cu nimic, eu tot îl calmam că o să-i dea telefonul," a spus Geta Nechita, mama copilului.

"I s-a confiscat telefonul, i s-a adus la cunoştinţă că i se va întocmi un proces verbal şi va fi adus la cunoştinţa conducerii şcolii, nu s-a mai purtat o altă discuţie," a explicat Liliana Lazăr, directoarea şcolii.

Costel Nechita, tatăl copilului: "Nu ştiu ce s-a întâmplat, ce a făcut, nu ştim nimic absolut. Am căutat în ghiozdan, am zis că poate a scris vreun bilet, n-a scris nimic absolut."

Pentru găsirea băiatului s-au mobilizat forţe importante. S-a folosit şi un câine de urmă, iar un elicopter SMURD a survolat zona. După aproape patru ore de căutări a venit vestea bună: copilul a fost găsit de poliţiştii de frontieră.

Băiatul avea hainele ude, semn că s-a aruncat în apă, şi a fost transportat la spital.

"A fost adus cu o stare generală uşor influenţată, cu tegumente reci, pacientul aucză durere la nivelul coloanei vertebrale cervicale, este stabil hemodinamic, conştient," a declarat Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Iaşi.

Psihologii au o explicaţie pentru gestul copilului: "Este clar că tânărul a încercat să tragă un semnal de alarmă sau să scape de asumearea responsabilităţii pentru un gest care e neconform cu obligaţiile cuprinse în regulamentul şcolar. Aât părinţii, cât şi cadrele didactice ar trebui să constituie un parteneriat educaţional," a explicat psihologul Florentina Căuia.

După acest incident, băiatul va beneficia de consiliere din partea unui psiholog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri