Sari la conținut

Misiuni reluate. Elicopterele SMURD şi MAI au preluat 10 pacienţi

Vremea rea a îngreunat accesul ambulanţelor, motiv pentru care pacienţii din zonele afectate de ninsori au fost aduși cu elicopterul. Este şi cazul a trei gravide transportate de urgență la maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. O tânără de 25 de ani a fost transportată de la Bârlad cu elicopterul Ministerului de Interne.

„Am intervenit în judeţul Vaslui, în localitatea Ciocani, unde am aterizat în apropierea casei unei femei care se afla în cursul nașterii naturale. Am asistat finalizarea naşterii şi apoi am preluat doi pacienţi. Sperăm într-o evoluţie favorabilă chiar dacă este vorba despre o naştere la domiciliu în condiţii grele de iarnă”, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi.

Nu este singura intervenţie a elicopterului MAI. Echipajul de la Iaşi avut intervenţii şi la Bacău.

„Am intervenit astăzi cu elicopterul MAI 8, din spatele meu, în zone unde nu se putea ajunge cu salvarea pe şosea. Spre dimineaţă am mers la Podu Turcului, o vreme bună”, a declarat comandorul Cătălin Năstase, locţiitor al comandantului la Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi.

Tot cu elicopterul SMURD a fost adus la Spitalul de Pediatrie un băieţel în vârstă de două luni.

„Pacientul prezenta semne de insuficienţă respiratorie pe o laringită acută subglotică. A primit tratamentul de urgenţă şi a fost internat pe secţia de terapie acută pentru continuarea tratamentului şi supraveghere clinică şi biologică”, a declarant dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Iaşi.

În 8 ore s-au făcut 6 intervenții cu elicopertul SMURD și cel al MAI în regiunea Moldovei.