Sari la conținut

Mort după un diagnostic greșit. Copilul de 10 ani, cu meningită, a fost tratat pentru o afecțiune digestivă

Copilul, care avea dureri abdominale, la spitalul din Bârlad, la Unitatea de Primiri Urgenţe, pe data de 28 noiembrie unde a fost diagnosticat cu indigestie. Părinții spun că medicul de gardă l-a consultat, dar nu i-a făcut analize amănunțite.

"I-a dat o rețetă semnată de dumnealui că are dureri de burta şi nu ştiu ce a mai zis şi îi dă drumul acasă. A vomitat copilul şi îl durea capul. Băiatul îi spunea că îl doare capul şi vomita în chiuvetă într-un birou al lor, nu în salon," povesteşte tatăl băiatului.

Medicul de gardă l-a diagnosticat cu o afecțiune digestivă și a decis că nu este necesară internarea. Copilul era însoțit de mamă și cum era deja târziu femeia a cerut să le permită să rămână în spital. 

"Nu avea cu ce să vină la ora aia şi a ținut-o acolo. Nu în salon, în biroul dumnealor şi, dimineața, la ora șase, a plecat," a mai spus tatăl copilului. 

După câteva ore starea băiatului s-a agravat. Astfel, părinții au chemat din nou ambulanța.

Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Bârlad: "copilul vine din nou la Compartimentul de primiri Urgențe, la Pediatrie, de data aceasta febril, cu o simptomatologie pe baza căreia i s-a pus diagnosticul în observație de meningo encefalită. În câteva ore, s-a luat hotărârea aici, văzând evoluția, medicul a hotărât să-l trimită în clinica universitară. Nu a stat foarte mult în secția de Boli Infecțioase la Bârlad."

La șase zile distanță copilul a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

"Starea a fost deosebit, să spunem că s-a agravat destul de repede. Practic din momentul internării, în ciuda eforturilor de terapie antibiotică cu spectrul larg cu dublă asociere monitorizare de terapie intensivă, copilul din nefericire s-a pierdut," a declarat dr. Teodor Nicolae, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui: "Direcția de Sănătate Publica Vaslui a luat act si analizează acest caz. Vom trimite pentru un punct de vedere ai Colegiului Medicilor Vaslui. Ulterior vom avea o concluzie."

Conducerea spitalului din Bârlad spune că așteaptă o decizie a Direcției de Sănătate Publică pentru a face propria anchetă internă.