Sari la conținut

Muncitor prins sub un mal de pământ. Bărbatul lucra la rețeaua de canalizare din localitatea Bârnova

Bărbatul de 51 de ani lucra la rețeaua de canalizare din localitatea Bârnova, când malul de pământ s-a surpat și l-a acoperit cu totul. Colegii de muncă au dat imediat alarma.

"Peste dânsul a fost cam un metru de pământ, iar băieții, echipa de aici, țipa la el și el răspundea, dar în surdină, așa, ca și cum ai fi într-o cameră și se aude monoton glasul."

"Din prima, când l-a găsit, i-a scos capul, nasul și am văzut că respira, a deschis și ochii," povestesc martorii.

Pompierii s-au chinuit 20 de minute să îl scoată pe bărbat la suprafață. Din fericire, a scăpat teafăr.

"- Cum s-a întâmplat? - Am intrat să pun un dulap ca să nu se acopere țeava și atunci s-a întâmplat istoria, asta este. - V-a acoperit cu totul. - Da. - Sunteți bine acum? - Nu am nimic," a spus muncitorul.

Dumitru Nechifor, ISU Iași: "Pentru extragerea persoanei de sub malul de dărămături nu au fost probleme deosebite de intervenție. S-a intervenit cu echipament special adecvat pentru salvarea persoanelor surprinse de malul de pământ."

După ce i s-a acordat primul ajutor, victima a fost transportată la Spitalul "Sf. Spiridon". Din primele verificări efectuate de polițiști, se pare că vina îi aparține chiar muncitorului, pentru că a coborât în șant fără să respecte normele de lucru. Șefii bărbatului au deshis o anchetă internă. În paralel, cazul este anchetat și de angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă.