Sari la conținut
News Alert

Muncitorii care lucrau la reabilitare termică au provocat infiltrații în trei blocuri din Iaşi

Lucrările au început în primăvară, iar administratorul blocului a primit asigurări că nu vor dura mai mult de patru luni. Muncitorii au decopertat terasele celor trei blocuri turn, dar, pentru că firma care se ocupa de lucrări nu le-a dat salariile, au oprit munca.

"S-au decopertat terasele și s-au lăsat așa vreo 4 luni de zile și de fiecare dată când a plouat a plouat în apartamentele proprietarilor. A ajuns apa până la etajul 3 chiar, sau apa a distrus apartamentele. Le-au distrus mobila, covoare, parchet, pereți," a spus Angelica Fedeleș, administrator bloc.

Cei mai afectați sunt locatarii de la ultimele etaje. Din cauza apei, în apartamente a apărut mucegai, iar tencuiala s-a desprins.

"A curs și în holul mic, s-a umflat și parchetul jos. Acum s-a uscat și s-a lăsat parchetul. Pe urmă am văzut , a doua zi, că nu-mi merge nici lumina în dormitor și de atunci stau fără lumină."

"Am spălat cu clor de nu știu câte ori peretele, că mirosea a mucegai, nu puteai să stai în casă de mucegai."

"Au început să se deterioreze pereții atât la, mai ales la baie, dormitor și hol," spune locatarii.

Reabilitarea termică se realizează cu bani de la Uniunea Europeană. Dar și locatarii plătesc o contribuție cuprinsă între 2 și 3 mii de lei, în funcție de suprafața apartamentului. Adică, 20 la sută din costul total al facturii. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Primăria și reabilitarea termică a celor trei blocuri, care a creat mai multe probleme decât beneficii costă 2 milioane de euro.

Mihai Chirica, primar interimar al Primăriei Municipiului Iași: "o să răspundă constructorii pentru ceea ce fac. Garanțiile sunt la noi, am dat ordin de executare de garanții și vor plăti apartamentele la oameni. Asta este, cine a greșit să plătească. Din punctul meu de vedere ei nu sunt în stare să termine aceste lucrări și îi vom executa."

Proprietarii apartamentelor distruse au primit asigurări de la reprezentanții firmei încă de lunile trecute că vor primi despăgubiri. Până acum, însă, n-au primit niciun leu. Contactați de Digi24, administratorii firmei au refuzat să ofere explicații.