Sari la conținut

Muzică clasică pentru trafic în siguranță. Cvartetul Ad Libitum au susținut recitalul în memoria lui A. Berescu

Membrii Cvartetului Ad Limitum au susținutul recitalul în memoria colegului lor Adrian Berescu. Acesta a murit într-un accident de motocicletă în județul Brașov în urmă cu trei ani. Soliștii au cântat atât muzică clasică dar și câteva fragmente din melodiile rock care-i plăceau lui Adrian Berescu. Filip Papa, membru al Cvartetului Ad Libitum: "Adrian este colegul meu, este membru formator al Cvartetului de coarde Ad Libitum al Filarmonicii Moldova din Iași, este un violonist extraordinar cu care oricine din lumea și-ar fi dorit să cânte."

Evenimentul a fost organizat și pentru a atrage atenția asupra siguranței în trafic. Motocicliștii recunosc că unii dintre colegii lor încalcă regulile de circulație dar în același timp reclamă și comportamentul agresiv pe care șoferii îl au față de vehiculele pe două roți.

"Sunt și participanți la trafic pe două roți, în special cei cu mopede care nu prea cunosc normele de legislație și nu le respectă, sunt și printre motocicliști participanți la trafic care iarăși exagerează," este de părere un participant la eveniment.

"Neatenția șoferilor, graba lor, uneori parcă se urcă pe tine. La noi nu e cultura motociclismului dezvoltată, nu au fost învățați să ne accepte pe stradă," crede un motociclist.

Membrii Cvartetului Ad Libitum spun că vor mai susține astfel de concerte și în perioada următoare.