Neglijarea - formă de abuz asupra unui copil

Data publicării:
Pierduta in lume 3-1
 
„Dacă nu există o relaţie cu un adult ca să se asigure, cât de cât, relaţia de ataşament, care se dezvoltă în timp şi care este foarte importantă pentru viitorul adult, atunci situaţia este foarte gravă pentru copii pentru că acest lucru se răsfrânge mai târziu, în viaţa adultă,” a explicat psihologul Cristina Stărică. 
 
Un copil are nevoie să i se asigure un minim de trebuințe pentru a crește sănătos și într-un mediu stabil, mai spune psihologul: „De aici, această fetiţă nu avea aproape nimic. Nu avea stabilitate emoţională pentru că părinţii nu s-au speriat. Aceşti copii, dacă nu au nişte norme interiorizate şi nu au stabilitate emoţională, vor fi afectaţi mai târziu.” 
 
„Pe de altă parte, neavând aceste lucruri, în timp, ei vor căuta şi atunci vor fi mai uşor de racolat în anumite grupuri care le vor promite minimum necesar de trebuinţe, de bază şi vor fi puşi, poate, să facă altceva. În general, copiii nu pleacă singuri. Nu pleacă pentru a scăpa de ceva, ci pleacă la alte promisiuni. Pleacă să caute noi echilibre emoţionale, noi situaţii care să îi dea unechilibru şi o viaţă mai bună.”
 
O situație similară cu cea a fetiței din Popești a fost în urmă cu exact un an, când căutările au avut un final tragic. Atunci, un băiat de 10 ani a fost găsit mort în comuna Focuri, după ce familiei i-au trebuit 4 zile să-i anunțe dispariția de acasă.
 
După o săptămână și jumătate de căutări în care au fost implicațu sute de voluntari, polițiști și jandarmi, copilul a fost găsit înghețat într-o râpă, la doar câțiva metri de casă. Tatăl băiatului, dar și învățătoarea au fost trimiși în judecată pentru rele tratamente și purtare abuzivă, dar procesul încă nu s-a încheiat. Este încă pe rol la Judecătoria din Hârlău. 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri