Nemulțumiri după ce ministrul E. Nicolăescu a declarat că nu este nevoie de medici în cabinetele școlare

Data publicării:
Medicina scolara importanta doar pentru elevi

În oraşul Târgu Frumos, un medic şi trei asistente au grijă de peste 3.500 de elevi şi susţin că şi aşa se descurcă destul de greu. Asta în condiţiile în care, potrivit legislaţiei, medicii din cabinetele şcolare nu ar trebui să aibă în evidenţă mai mult de o 1.500 de şcolari şi preşcolari.

„Medicul de medicină şcolară are ca şi activitate prevenţia individuală care constă în examenele de bilanţ care se efectuează anual, examenele de dezvoltare fizică a copiilor care sunt trecute în nişte fişe pentru examen de bilanţ, care sunt mai apoi trimise la DSP. Deci, activitatea presupune şi consultaţii şi parte birocratică şi colaborare cu alte instituţii,” a explicat Gabriela Teşchinu, medic generalist.

Cele trei asistente care se ocupă de cabinetele şcolare din oraş nu îşi închipuie cum ar putea să se descurce fără ajutorul medicului. Cu toate acestea, în oraşul Târgu Frumos cabinetele şcolare nu au avut medic în ultimii patru ani.

„Noi am depus eforturi deosebite până am găsit un medic, să îl putem angaja, pe lângă cele trei asistente existente în şcolile din oraşul Târgu Frumos. Nu este posibil să rămână o asistentă la 3.500 de şcolari,” a spus Ionel Vatamanu, primarul oraşului Târgu Frumos.

Hotărârea anunţată de Eugen Nicolăescu face parte dintr-un proiect de modificare a legii Sănătăţii, ce ar putea fi pus la punct la finalul anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri