Nemulţumiţi de cititoarele de carduri. Medicii de familie se plâng că dispozitivele se blochează cu orele

Data publicării:
CARD DE SANATATE IASI

Cititoarele se blochează, de multe ori nu recunosc cardurile de sănătate şi activarea lor durează destul de mult. Sunt câteva dintre problemele de care se plâng medicii de familie din Iaşi care au început să folosească dispozitivele obligatorii.

"Până ieri la prânz nu a mers sistemul şi deci nu am putut activa cardurile, astăzi într-adevăr am reuşit să activăm câteva carduri. Este destul de greoaie, disfuncţionalităţile există de conexiune şi de activare a cardului, durează un pic," spune Anca Deleanu, medic de familie.

La uşa medicului de familie, pacienţii îşi pierd răbdarea. Mulţi spun chiar că nu găsesc util cardul de sănătate: 

"Totul trebuia să fie pregătit de dinainte. Acum se întâmpină probleme. Normal că ne deranjează că aşteptăm, aşteptăm, aşteptăm."

"Durează mult, mori cu zile până se rezolvă o problemă. Eu nu-l văd aşa de bun. - De ce? - Era mai bine înainte, la ce-mi foloseşte cardul acesta de sănătate."

"Pentru început totul e un pic dificil, dar după aceea o să fie bine, aşa sper."

Judeţului Iaşi i-au fost alocate 460 de mii de carduri de sănătate, iar până acum au fost distribuite aproape 90 la sută dintre ele. De la întâi februarie, acestea vor trebui prezentate obligatoriu la medic, iar pacienţii vor avea acces la servicii medicale şi medicamente doar pe baza acestuia, documentul înlocuind adeverinţa de asigurat.

Prezent la jurnalul principal al Digi24 Iaşi, de la ora 18:30, Răzvan Miftode, vicepreşedintele Societăţii medicilor de familie din Iaşi a oferit o serie de lămuriri, cum ar fi dacă pacienţii sunt sau nu consultaţi în perioadele de timp în care cititoarele de carduri sunt blocate şi ce se întâmplă cu pacienţii care nu intră în posesia cardurilor până la 1 februarie. Vedeţi aici intervenţia completă în jurnal: 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri