Nereguli la Spitalul din Huși. MS a stabilit că medicii au încălcat protocoalele, în cazul fetiței care a murit 

Data publicării:
SIGLA SPITAL HUSI-1

Medicul pediatru a primit o amenda de 2.000 de lei, iar directorul medical al spitalului a fost sanctionat cu o mie de lei. Spitalul din Huși a fost amendat cu 25 de mii de lei pentru că la UPU nu există sectie separata pentru Pediatrie.

Serviciul de Ambulanţă a primit o amendă de 20 de mii de lei pentru că fetita a fost transportată la Pediatrie şi nu la Unitatea de Primire Urgenţe, așa cum ar fi fost normal. Cazul va fi anchetat in continuare de Colegiul Medicilor și de Parchet.

"Sunt sancţiuni administrative, nu îmi dau seama cât de eficiente vor fi pentru a preveni alte situaţii pentru că nu s-a mers în profunzime şi n-a fost o anchetă făcută profesionist legat de lanţul cauzal care a permis aceste deficienţe. Nu văd cum o amendă de 25.000 de lei dată unui spital sancţionează acest lucru pentru că vor fi daţi din banii spitalului şi atunci se vor lua de la medicamente, de la echipamente sanitare, de la hrana pacienţilor. Cu alte cuvinte, toţi pacienţii au fost sancţionaţi," a declarat Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri