Noaptea Muzeelor, o tradiţie. Ieşenii pot vizita, gratuit, muzeele din oraş

Data publicării:
TURN PALATUL CULTURII

Sfârșitul de săptămână se anunță plin de activități culturale la Iași. Alături de sute de orașe europene, Iașul va sărbători sâmbătă seară "Noaptea muzeelor". Vor avea program prelungit muzeografii de la Palatul Culturii, Muzeul Unirii, Muzeul "Poni-Cernătescu", Palatul "Alexandru Ioan Cuza" de la Ruginoasa, Muzeul Memorial "Mihail Kogălniceanu".

Valentina Druțu, responsabil Muzeul de Artă din cadrul Palatul Culturii: "Sunt 21 de lucrări de pictură și patru lucrări de grafică semnate Tonița, lucrări ce aparțin Muzeului de Artă din Iași, lucrări cu o tematică variată."

"La muzeul Unirii tema a fost dialogul artelor. Avem o expoziție, o altă expoziție decât cea permanentă, o expoziție care prezintă simboluri muzicale. La Muzeul Kogălniceanu, în această clădire și în curte se va desfășura ediția a 4-a a Festivalului boieresc," a spus Senica Țurcanu, șeful Muzeului de Istorie.

Monica Nănescu, responsabil Muzeul Științei și Tehnicii "Ștefan Procopiu": "expoziție care va aduce în atenție tehnica fotografică utilizată de-a lungul timpului - se numește Momente din istoria tehnicii, este realizată de colega mea, Camelia Pralea, o expoziție care pune sau încearcă să pună în valoare o parte din patrimoniul de istoria tehnicii fotografice existente în cadrul Muzeului Științei și Tehnicii Ștefan Procopiu."

Nu doar muzeele vor fi deschise în noaptea de 16 mai. Sâmbătă, ieșenii vor putea vizita Palatul Roznovanu, starea civilă și Garnizoana din Copou. Totodată, programul este completat de târgul meșterilor populari.

Victor Munteanu, șeful Muzeului Etnografic al Moldovei: "Va dura până la primul cântat al cocoșului, ca să vorbim în termeni tradiționali. Vor putea fi văzuți meșteri lemnari, olari, țesători, creatori de port populari, fierari."

"Doi ani consecutivi noi am înregistrat cel mai mare număr de vizitatori din țară. Asta ne-a permis să avem vizibilitate în Europa pentru organizarea Nopții Muzeului din acest an," a adăugat Lăcrămioare Stratulat, directorul general al Complexului Muzeal Național "Moldova" Iași.

Noaptea muzeelor este organizată în România de 11 ani. Vedeţi aici programul complet al Nopţii Muzeelor de la Iaşi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri