Sari la conținut

Noi proteste la SC Fortus SA. Zeci de muncitori şi-au cerut salariile restante

Ultimii bani pe care angajaţii societăţii spun că i-au primit au fost înainte de Sărbătorile de Paşte. Atunci, ei au primit aproximativ 300 de lei din salariul de cel puţin o mie de lei. Salariaţii mai spun că se descurcă foarte greu şi că mai au şi rate la bănci:

"Ultima dată ne-a dat 350 de lei. Am făcut și noi sărbătorile paștilor cu banii aceștia. - Dar cât trebuia să primiți salariu? -  Păi, o mie și ceva de lei."

"Am ieșit afară pentru că avem un an și ceva de zile de când nu au dat salariu. Am muncit și nu ne-au dat un leu. Ne duce cu vorba de azi pe mâine. Toți inginerii și-au mărit salariile și-au făcut și-au dres toate minunile."

"Datoriile care au apărut, datorii de natură salarială care au apărut pe parcursul a patru ani reprezintă contravaloarea salariilor cam pe 24, 26 de luni. - Dumneavoastră de când nu ați mai luat salariul? - Am luat un avans în luna ianuarie."

"Situația asta trenează de zece ani. Din rău în mai rău, spre mizerabil. Deci acum suntem în situația de mizerabil ca și anul trecut, dar acum mizeria e dublă. Nu avem niciun fel de informații. Nu știm ce se întâmplă cu noi, nu știm ce se întâmplă cu banii ce se dă, cât se încasează. Nu avem niciun orizont."

Societatea FORTUS SA se află în prezent în procedură de insolvență, după ce mai mulți creditori au cerut falimentul unității, datoriile totale ale fostului Combinat de Utilaj Greu de la Iași ridicându-se în acest moment la peste 200 de milioane de euro.