Sari la conținut

Nu mai este dorit la conducerea orașului. Liderii opoziției cer demisia lui Gheorghe Nichita

Primii care au ieşit la atac au fost reprezentanţii Partidului Naţional Liberal. Aceştia au cerut public demisia primarului Gheorghe Nichita, acuzat că ar fi folosit angajații Poliției Locale drept spioni. Politicienii cer, de asemenea, și demisia șefilor Poliției Locale dar și a angajaților care au folosit resursele instituției în interesul edilului.

„Noi toți facem un apel la domnia sa să își dea demisia, să nu expună orașul la acest chin care se întrevede a mai dura un an și trei luni și să îl lase să respire. Orice zi pe care domnia sa o mai petrece la Primăria Iași, repet, este un chin”, a spus Cristian Adomniței, președinte PNL Iași.

Liberalii au adus și acuzații grave Poliției Naționale. Aceștia susțin că iubita primarului ar fi depus mai multe reclamații la poliție, dar că acestea ar fi fost mușamalizate.

„Tânăra s-a mai adresat , cum este și firesc, organelor statului, dar, din nefericire nu au dat curs plângerilor ei. S-a adresat Poliției și Parchetului și nu s-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple. Și asta pentru că unii au fost timorați de calitatea omului de care povestea victima”, a spus Dragomir Tomașeschi, membru PNL Iași.

„Mulți au spus că scandalul din aceste zile de la Primăria Iași pare desprins din piesele lui Caragiale. Nu, este un caz foarte dur și care scoate în evidență un sistem bolnav, fără a merge în partea emoțională și privată”, a spus Mihaela Popa, senator PNL.

Și reprezentanţii Partidului Mișcarea Populară au cerut demisia primarului.

„Sunt trei lucruri foarte grave. Folosirea instituțiilor statului în folos personal, în afara constituției, o agresiune în viața privată a unui cetățean român și folosirea unui clan de interlopi pentru a amenința”, a spus Petru Movilă, deputat PMP.

Procurorii DNA au descins săptămâna trecută la sediile Primăriei, Poliției Locale, Salubris, dar și la locuința primarului Gheorghe Nichita. Acesta este acuzat de abuz în serviciu şi asta după ce ar fi folosit poliția locală pentru acțiuni de spionaj.