Numărul infracțiunilor este în creștere în comunele din județul Iași

Data publicării:
politia

Comuna Miroslava se află de ani de zile în topul infractionalității din judeţul Iaşi. Hoții sunt atrași în principal de cartierele rezidențiale din aceasta zonă.

„Vin, studiază, au răbdare şi te trezeşti că nu mai am nimic în casă, când ai venit înapoi. Au furat şi porţile, au furat tot ce se poate fura”, povestește Dan Niţă, primarul comunei Miroslava.

Păgubiți sunt însă și cei cei care au culturi agricole. Unii dintre oameni au rămas chiar fără jumătate din producția pe acest an.  

Inspectoratul Județean de Poliţie face eforturi să ţină sub control aceste fenomene.

„La nivelul judeţului Iaşi, localităţile rurale cu populaţie numeroasă şi sufrafeţe întinse prezintă şi un număr mai mare al infracjțiunilor sesizate, motiv pentru care acțiunile poliţiei precum şi activităţile preventive şi de patrulare sunt intensificate”, a spus Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Iaşi.

Chiar şi aşa, poliţiştii avertizează că nu pot fi verificate în permanenţă toate comunele. Tocmai de aceea, poliţiştii îi sfătuiesc pe localnici să ia măsuri de precauţie și pe cont propriu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri