O femeie din Bârlad a născut în tren, asistată de controlor

Data publicării:
trenuri zapada

Femeia știa că i se apropie sorocul, însă, a riscat să plece la drum. Și a născut, ajutată de controloarea de tren, un băiețel perfect sănătos cu o greutate de 3 kilograme și șase de grame.

„Am văzut că îi este rău. Era pe bancă acolo. A trebuit să o ajut, că nu am avut încotro. Ce era să-i fac?! Am scos copilaşul. Mi-a fost cam teamă că nu ştiam cum să-i tai buricul şi, la un moment dat, am prins curaj şi am ajutat. M-am dezbrăcat. I-am pus vesta. Am cerut ajutorul de la nişte femei din tren şi mi-au dat nişte prosoape. Am învelit copilaşul cu prosoape,” povestește Ioana Macovei, controloarea CFR devenită moașă din întâmplare.  

De unde a știut controloarea cum să procedeze?

De la mama ei, tot controloare CFR, care a trecut printr-o experiență similară.  „Tot aşa s-a întâmplat cu o tânără de a născut în tren şi mi-a povestit. Dar acum uitasem cum să-i tai buricul şi mi-a fost teamă că nu aveam cu ce. Şi aşa stau stresată. Deci i l-am tăiat şi i l-am legat,” mai povestește controloarea. 

 

„Sunt nişte emoţii. Deci pe moment nu am realizat. Dar, după aceea, când am văzut copilul că este atât de vioi şi sănătos. Mămica este o mămică slăbuţă şi necăjită, necăjită. - Am înţeles că i-l veţi boteza? - Dacă mă caută, eu din tot sufletul vreaa să i-l botez. Am înţeles că este de la Bârlad. Dar, prin intermediul dumneavoastră puteți să-i spuneţi să vină să mă caute pentru că eu vreai să-i botez copilul,” a adăgutat Ioana Macovei. 

Medicii de la Spitalul Judeţean din Vaslui spun că nou născutul a ajuns cu o stare de hipotermie uşoară, dar acum este în afara oricărui pericol. Veşti bune sunt şi despre mama copilului. Tânăra este sănătoasă însă va mai rămâne câteva zile în spital.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri