Sari la conținut

O fetiță de șapte ani a căzut în groapa de trei metri săpată de un bărbat de 81 de ani care căuta o comoară

Întâmplarea din comuna Tăcuta pare a fi desprinsă din filme. Gheorghiță Caia, un bătrân în vârstă de 81 de ani, a visat într-o noapte că sub podul din localitate este ascunsă o adevărată comoară- peste două tone de aur. A plătit doi oameni să sape însă a renunțat când a ajuns la adâncimea de trei metri pentru că nu a găsit nimic.

Bătrânul spune însă că va relua săpăturile: "Eu mă duc la Vaslui și le spun așa - mergeți cu mine mine acolo și la o adâncime de 1,50 sau un metru cam așa este un pătrat frumos așa. Cred că găsesc și mai mult după cum e el format." 

Curioși au devenit și oamenii din sat care vor și ei acum să afle dacă este sau nu îngropată o comoară la ei în localitate:

"Dacă știe el și are ceva în cap și știe că este ceva trebuia să ducă lucrarea până la capăt să vedem ce este."

"Nu au găsit nimic, au zis că trebuie să sape mai adânc. El spune că a visat, că acolo este o placă. Dar adu domnule sondaj acolo să sondeze nu?"

După ce bătrânul a abandonat săpăturile, în luna august, nu a mai acoperit nimeni groapa, iar o fetiță de 7 ani a căzut în ea.

"Curioși, au intrat aici sub pod, au intrat vreo 4 elevi. Gaura fiind nemarcată, nefiind nicio bară de protecție, nimic, fetița a alunecat a căzut în apă, s-a scufundat. Norocul ei că a ieșit la suprafață, s-a prins nu știu cum," povesteşte Gabriel Beraru, tatăl fetei.

Primarul comunei a refuzat să comenteze situația.