Sari la conținut

O firmă internațională de consultanță va realiza dosarul de candidatură a Iașiului la titlul de capitală culturală 

 

În cursa pentru titlul de capitală culturală europeană intră Arad, Alba Iulia, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Sfântu Gheorghe și Iași.

„Etapele de selecţie sunt două: în anul următor va fi o primă etapă de selecţie - deci până în anul viitor vom avea scris proiectul, iar în anul 2016 se va decide câştigătorul. E vorba de o selecţie naţională, o concurenţă la nivelul ţării între oraşele care îşi doresc, şi-au manifestat intenţia să obţină acest titlu şi au făcut paşi în acest scop,” a explicat Daniela Crujbă, directorul executiv al Fundației Iași - Capitală Culturală Europeană.

Reprezentanții Fundației au anunțat că expertiza culturală va fi asigurată de una dintre cele mai importante firme de consultanță din lume, în colaborare cu Universitatea Al. I. Cuza din Iași. Ieșenii au fost invitați să contribuie la realizarea acestei cercetări.

„Să participe la viaţa cetăţii, asta trebuie să facă. Că este la bloc, că este într-o instituţie de cultură, trebuie să participe din toate domeniile de activitate,” a spus Aurica Ichim, directorul Muzeului Unirii din Iași.

Obiectivul fundației Iași - capitală culturală eurpeană este să promoveze cultura din Iași, să caute specialiști și să organizeze evenimente culturale, de strângere de fonduri, de marketing și de lobby. Membrii Fundatiei trebuie să inițieze și să implementeze proiecte culturale care sa creasca vizibilitatea orasului pentru a se plia pe cerintele Comisiei Europene.