O idee strălucită de afacere îți poate aduce 100.000 lei de la stat. Începe o nouă sesiune a programului START

Data publicării:
coperta - O noua sesiune de defunere proiecte in programul START

Service-uri auto, brutării sau săli de internet. Sunt câteva dintre ideile de afaceri care au fost finanţate cu bani oferiţi gratuit de Guvernul României. Săptămâna aceasta a fost deschisă o nouă linie de finanţare prin programe START, prin care se pot atrage până la 100.000 de lei, din care 70 la sută bani nerambursabili.

Narcis Tăbăcaru, şeful OTIMMC Iaşi, a declarat că singura condiţie ca să te califici pentru o finanţare de la stat este ca firma să fie nou înfiinţată şi să vii şi tu cu o parte din bani. Noutatea faţă de anii anteriori este că întreaga procedură se face online. Reprezentanţii Oficiului pentru Întreprinderi mici și mijlocii spun că planul de afaceri este simplu de completat şi că aplicanţii nu au neapărat nevoie de sprijinul unui consultant.

Selecţia proiectelor se va face în funcţie de punctajul obţinut, minimul fiind de 50. În caz de egalitate, departajarea se va face pe mai multe criterii: numărul de locuri de muncă, zona în care este amplasată afacerea, ordinea înscrierii.

Proiectele pot fi depuse până pe data de 9 august pe site-ul Agenţiei pentru Intreprinderi mici si mijlocii. Anul trecut au fost aproximativ 1.000 de aplicanţi, dar bugetul a permis finanţarea a cel mult 250 de afaceri. Din regiunea de nord-est a ţării au primit finanţare 19 proiecte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri