Sari la conținut

O investiție de 850 de mii de lei făcută praf în doar trei ani

Lucrările pe albia râului Bahlui au început în anul 2011 şi au fost terminate la finalul anului 2012. În tot acest timp, pista de biciclete inaugurată în urmă cu trei ani a fost folosită drept cale de acces pentru utilajele constructorului, iar acum se află într-o stare avansată de degradare. Pista s-a surpat, iar în unele zone lipsesc pavelele. Eugen este pasionat de ciclism şi ori de câte ori are timp iese la o plimbare pe două roţi. Tânărul este de părere că puţinele piste pentru biciclişti din oraş sunt o adevărată provocare pentru cei care le parcurg.

„Pentru copiii care merg cu parinţii la o mică plimbare pe pistă sau pentru cei care folosesc bicicleta doar pentru scopul deplasării în oraş şi folosesc biciclete destul de simple, această zonă e, se poate spune că e prea mult,” spune un ciclist. 

Autorităţile locale spun că vor fi făcute reparaţii în viitorul aproapiat.

„Unele zone sunt degradate. S-a luat legătura cu constructorul din zona respectivă care a fost finanţat prin Ministerul Mediului, motiv pentru care îi mulţumim pentru investiţia făcută dar credem noi că a venit momentul să înceapă să facă şi remedierile care au rezultat în urma lucrărilor întreprinse acolo,” a declarat Mihai Cirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

„Reprezentanţii SC DIMAR au confirmat că vor repara pista de biciclişti în zonele unde aceştia au intervenit. Lucările vor demara atunci când temperaturile diurne şi nocturne vor fi pozitive, cel mai probabil, la începutul lunii aprilie,” a decclarat Dan Buruiană, purtătorul de cuvânt al ABA Prut-Bârlad.

Pista pentru biciclişti a costat 850 de mii de lei, bani europeni.