O mie de lei pentru o lucrare de licenţă. Vânzătorii de lucrări îşi afişează anunţurile chiar în universitate

Data publicării:
LICENTE

În toaletele Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi găseşti pe alese numere de telefon unde poţi comanda o lucrare de licenţă. Un reporter Digi24 a negociat cu unul dintre cei care promit că poţi deveni licenţiat fără prea mari bătăi de cap. În tarif este inclusă şi găsirea unei teme în cazul în care studentul nu are una.

La o discuţie faţă în faţă, cu camera ascunsă, vânzatorul de licenţe dă asigurări că nu există niciun risc. Studentul trece garantat examenul, iar profesorul nu îşi va da seama că lucrarea este copiată:

Vânzător de licenţe: Nu e prima dată când fac, adică mă ocup de câţiva ani cu chestia asta şi apoi, ţi-am spus, eu lucrez cu câte un capitol, se merge apoi la profesor.  

Reporter: Dacă îmi găseşti tu şi o temă sau îmi propui câteva variante preţul care e? E mai mult?

Vânzător de licenţe: Nu, preţul este o mie de lei.

Vânzatorii de lucrări spun ca folosesc metode testate şi care dau rezultate.

Vânzător de licenţe: Eu mai traduc pe google, traducere aşa, şi le aprofundez şi din cărţi. Nu toate cărţile apar ca şi plagiate pe internet. În funcţie de cum, de-a lungul timpului, eu ştiu, fiecare student dacă şi-a făcut lucrarea de licenţă şi a trecut-o şi a pus-o pe internet apar automat şi cărţi plagiate dar asta nu înseamnă că toate cărţile apar.

Reprezentanţii Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor spun că pot descoperi orice lucrare plagiată cu ajutorul unui soft. Acesta compară lucrarea cu documentele din baza de date a facultăţii dar şi cu cele existente pe internet. Profesorii spun că, datorită acestui soft, doar 3-4 la sută dintre studenţi mai îndrăznesc să vină la examen cu lucrări care nu sunt originale. "Aproape că este inexistentă această practică ca lucrările să fie copiate pentru că ei ştiu că acele lucrări deja sunt pe internet şi atunci gradul de plagiat este de 100%," a declarat Vasile Cocriş, prodecanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Al.I.Cuza" Iaşi. 

Cei care sunt prinşi cu lucrări plagiate nu mai pot da examenul în sesiunea respectivă şi primesc o corecţie la nota finală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri