O nouă stagiune la Teatrul Naţional. Iubitorii teatrului pot merge sâmbătă la prima reprezentaţie

Data publicării:
POZA SPECTACOL TEATRU

Sâmbătă seară Teatrul Cub îşi deschide din nou uşile pentru spectatori. Stagiunea teatrului ieşean începe cu spectacolul "Schimbarea" pentru care regizorul, scenograful şi autorul dramatic american Nic Ularu a încercat să pună în scenă elementul comun al creaţiilor autorilor preferaţi: Daniil Hams şi Franz Kafka.

"Am lucrat la scenariu de doi ani de zile. Văzând ceea ce se întâmplă în România. Oameni care dau lecţii de justiţie, care fac pe nevinovaţii. Vor vedea un spectacol care este o tragi comedie, o comedie tristă," a spus Nic Ularu, regizorul spectacoluluii "Schimbarea".

Pentru artişti, rolurile au fost o provocare.

Puşa Darie, actor: "a fost o mare bucurie să lucrez cu Nicu. Am spus mai devreme, el este ca un fel de magician. Nu ştiu când am ajuns să fac ceea ce fac."

Cosmin Panaite, actor: "pentru mine a fost interesant, că e un personaj pe care nu am avut ocazia foarte des să îl joc, personaj negativ. Şi, în general, sunt considerat puţin mai cald şi, în sensul ăsta, a fost o experienţă de lucru interesantă: să explorezi nişte zone puţin mai agresive, violente sau dictatoriale."

Haruna Condurache, actor: "cred că va fi dureros, în senul bun. În sensul în care va pune întrebări, în sensul în care ne va aminti de realitatea pe care o trăim, realitate pe care o ştim demult. E vorba de abuz, discriminare, toate astea având, în tonul românesc, o nuanţă comică pe alocuri, asigurate de nişte personaje picante."

Reprezentanţii Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" anunţă o perioadă plină de spectacole şi festivaluri. Stagiunea din acest an va fi mai lungă. Dacă până acum spectatorii puteau merge la teatru până în luna iulie, spectacolele vor ţine până la finalul anului viitor.

"Sunt 200 de ani de teatru românesc, sunt 120 de la darea în folosinţă a clădirii teatrului Naţional, avem 140 de ani de teatru evreiesc, 60 de ani de când Teatrul Naţional se numeşte "Vasile Alecsandri" şi 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare," a spus Daniel Busuioc, directorul artistic al Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri".

Pe lângă premiera spectacolului "Schimbarea", de pe 12 septembrie, pe 27 septembrie de la ora 19:00, la Sala Mare se va juca piesa "Vizita bătrânei doamne", în regia lui Claudiu Goga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri