O profesoară din Iaşi predă gramatică pe Facebook. Postările ei au devenit virale

Data publicării:
lectii de gramatica pe facebook

Ramona Chifan este profesoară de limba română la școala gimnazială din Ciurea. Ideea lecţiei de pe reţeaua de socializare, spune ea, a pornit de la o discuție pe care a avut-o la clasă cu elevii de la clasa a VIII-a.

"Le repetam câteva norme de redactare pentru Evaluarea Naţională şi le-am spus că vă voi aminti asta şi pe Facebook. Sunt absolut sigură că primul lucru pe care îl veţi face acasă când veţi ajunge să deschideţi Facebook-ul, nu să deschideţi caieţelul sau portofoliile de limbă română," povesteşte Ramona Chifan despre cum i-a venit ideea inedită.

Acasă, profesoara s-a ţinut de cuvânt şi a postat un prim curs pe Facebook, în care le-a explicat elevilor într-un limbaj prietenesc de ce pluralul anumitor cuvinte se scrie cu doi de i, când se pune cratimă şi în ce condiţii se poate folosi cuvântul locaţie. Iar reacţiile nu au întârziat să apară.

"Au fost foarte încântaţi şi sunt sigură că nu vor uita acele norme. Elevii sunt atât de atraşi de tot ce înseamnă mediul virtual şi să aibă câteva noţiuni de gramatică pe Facebook nu cred că le strică," a mai adăugat Ramona Chifan.

Elevii, în special cei de clasa a opta care au trecut prin febra examenului la limba şi literatura română, mărturisesc că lecţia din mediul virtual le-a fost extrem de utilă in condițiile în care oricum stau zilnic câteva ore pe internet. Iniţiativa profesoarei este apreciată însă şi de colegii de catedră.

"Sper ca lucrurile să nu se oprească aici, să continuăm să facem nu numai lecţii de gramatică pe internet, dar şi un sfat bun pentru că prind foarte mult la elevii din ziua de astăzi," a spus Marius Bendescu, directorul Şcolii Gimnaziale din Ciurea unde predă Ramona Chifan.

Profesoara spune că lecţiile pe Facebook vor continua odată cu începerea anului şcolar şi că se va inspira din discuţiile pe care le va purta cu elevii la ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri