Oameni ajutaţi să aibă o casă cu ajutorul reţelelor de socializare. Casa Share 3 a fost inaugurată

Data publicării:
casa share 3

Dave locuieşte în Marea Britanie împreună cu soţia lui care este româncă. Abia astăzi i-au cunoscut pe cei doi tineri cărora le-au construit cu generozitate o locuinţă. Le-au aflat povestea de pe o reţea de socializare, de la un om de afaceri din Iaşi care a pus la punct un sistem de voluntariat prin care le construieşte case celor săraci.

Bogdan Tănasă, inițiator proiect: "m-a întrebat: putem face ceva pentru ei? Zic, putem, dar... cu ce? Nicio problemă, ajutăm, vorbim și pornim proiectul. Asta a fost acum cam o săptămână și jumătate, într-o săptămână jumătate am terminat căsuța."

Dana Iliuță, soția englezului: "Am aflat de proiectul acesta pe Facebook, unele persoane au dat share sau like și am zis că m-ar interesa să ajut."

Gabriel și Andreea spun că gestul făcut de voluntari le-a schimbat viaţa. Crescuţi la orfelinat nu au avut niciodată propria lor casă. În 2007 au făcut un credit la bancă, dar banii împrumutaţi le-au ajuns doar să construiască o singură cameră. Nu aveau nici măcar curent electric, iar acum au un dormitor, sufragerie, baie și bucătărie.

Englezul de la care au primit banii se ocupă de acte caritabile și în ţara natală. Bărbatul face parte dintr-o asociație care le acordă sprijin femeilor maltratate și deține o afacere care se ocupă de recuperarea minorilor cu dizabilități. Promite că va continua să ajute şi familiile sărace din România .

"Va mai exista un astfel de proiect, încă nu știu care, dar sunt sigur că va fi interesant. Am luat deja legătura cu oamenii de afaceri din Anglia ca să văd cum îi putem ajuta pe oamenii de aici mai mult," a spus Dave Medic Ashforth, donator.

Ajutată să-și vadă visul cu ochii a fost și familia Țugurlan. Cei doi soți impreuna cu cele patru fetite ale lor trăiau într-o cămeruță modestă. Cu ajutorul voluntarilor au acum o casă mobilată și utilată complet.

"Nici nu-mi vine să cred , dacă nu era el (n.r Bogdan Tănasă) nici în ziua de azi noi nu aveam casă. - Ce vă place cel mai mult din noua locuință? - Tot," a spus Georgina Țugurlan, beneficiar.

Inițitorul proiectului Casa Share promite că în curând va începe lucrările la cea de-a patra locuință.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri