Sari la conținut

Oamenii Timpului, gală regională pentru recunoaşterea meritelor

Ediția a doua a Galei Oamenii Timpului aduce nou extinderea proiectului pe întreaga regiune de nord-est a României, dar și în orașele Chișinău și Cernăuți.

"Această a doua ediție vine cu acest bonus, cu acest plus, care dă o anvergură și mai largă a acestui proiect, care, cu siguranță, așa cum a fost gândit, va căpăta de la a treia ediție o anvergură cu adevărat națională," a declarat prof. univ. dr. Doru Tompea, rector UPA Iași.

Mihai Chirica, primar interimar al Iaşului: "Oamenii timpului sunt cei pe care noi îi recunoaștem ca atare și acesta este și mesajul pe care acest proiect îl transmite. Oamenii timpului sunt cei pe care valoarea lor îi ridică acolo, în acel clasament."

Vor fi făcute nominalizări din domeniile: literatură, arte, educație, societate civilă, diplomație publică, memorie și istorie, jurnalism, tinere valori , sănătate și anteprenoriat. Iar criteriile de selecție vor viza notorietatea nominalizaților, dar mai ales activitatea pe care au desfășurat-o în perioada octombrie 2014 - septembrie 2015.

"Anul acesta, amploarea evenimentului promite să fie foarte importantă pentru că vom avea 80 de nominalizați," a spus prof. univ. dr. Daniel Șandru, organizator.

Gala Oamenii Timpului va avea loc pe 12 decembrie în Sala Mare a Teatrului Național din Iași.