Operele lui Constantin Brâncuşi, realizate din marţipan, de vânzare la o cofetărie din Iași

Data publicării:
TABLOURI OPERE BRANCUSI

Cofetari iscusiţi au muncit trei zile pentru realiza 140 de prăjituri cu Domnişoara Pogany, una dintre cele mai cunoscute sculpturi realizate de Constantin Brâncuşi. Pentru ca dulciurile să fie perfecte, au folosit numai ingrediente naturale.

„Această prăjitură este realizată cu un blat fin de unt ce conţine cremă de spumă de smântână, cu păstăi de vanilie. De asemenea, conţine o spumă de ciocolată şi în prim plan o aduce pe Domnişoara Pogany, ce este o sculptură făcută din marţipan,” a explicat Roxana Zaharia. 

Pofticioşii nu au rezistat tentaţiei de a savura prăjitura şi s-au declarat extrem de mulţumiţi.

„E delicioasă prăjitua. Nu mănânc dulce de obicei, dar acum am făcut o excepţie, delicioasă. O cultură dulce, ca aspect este foarte, foarte interesantă,” este de părere o clientă. 

„Am fost foarte curioasă, bine, iar aspectul său este extraordinar. Domnişoara Pogany aici arată ca o mică statuie de aur, exact aşa arată. Este superbă, iar gustul este excepţional,” a spus o altă clientă. 

Cofetăria şi-a propus ca pe viitor să realizeze prăjituri și pentru alte personalităţi marcante ale ţării.

„Pentru că Iaşiul a intrat în competiţia pentru capitala culturală a României am considerat de bun augur să-i sărbătorim pe ambasadorii culturii noastre naţionale. Lună de lună vom aduce un modest omagiu personalităţilor care marcat poporul român prin crearea unei prăjituri repezentative,” a explicat Ciprian Croitoru, managerul cofetăriei. 

Prăjiturile care o înfățișează pe domnişoara Pogany costă 7 lei şi vor fi comercializate până la sfârşitul săptămânii. Pe 1 martie dulciurile vor lua chipul scriitorului Ion Creangă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri