Sari la conținut

Palatul Braunstein, din nou în atenţia Primăriei

După evacuarea celor 20 de familii, Palatul Braunstein ar putea fi reabilitat. În clădire nu vor mai fi locuințe sociale ci spații comerciale, încăperi amenajate pentru desfășurarea activităților culturale și un restaurant panoramic la ultimul etaj. Investiția estimată de Primărie este de peste 37 de milioane de lei. Consilierii locali din opoziție sunt de părere că palatul ar trebui împărțit altfel, după reabilitare. Marius Dangă, consilier local PNL: "N-ar fi interesant să îi dăm o destinație clară clădirii și pe două etaje să facem spații de birouri, săli de conferință inclusiv office sharing."

A fost realizat și un proiect pentru schimbarea a doi kilometri de linii de tramvai pe două trasee: Cinci Drumuri - Strada Pădure - Strada Nicoriță și Bucșinescu - Bulevardul Tudor Vladimirescu - Calea Chișinăului. Pentru aceste lucrări este nevoie de 34 milioane de lei. Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași: "Sunt porțiuni de linii de tramvai care nu au fost până acum finanțate. Căutăm să aducem fonduri europene, trebuie documentația cât mai rapid întocmită ca să putem să aducem fonduri europene."

Tot în ședinta de joi, consilierii locali și-au dat votul pentru ca Primăria să plătească 160 de mii de euro pentru a cumpăra un apartament de 153 de metri pătrați din incinta Băii Turcești. Proprietarul apartamentului este fostul director al RAJAC, Teșu Ioan, care a cumpărat imobilul în anul 1995, la vremea aceea folosindu-l ca locuință de serviciu. După efectuarea acestei tranzacții, monumentul istoric va intra în proprietatea Primăriei și va fi reabilitat.