Sari la conținut

Paradă canină la Iași. Au fost expuse exemplare rare şi scumpe

Ciobănesc, terrier, bichon, caniche sunt doar câteva dintre rasele care au defilat pe dogwalk. Mândri, stăpânii s-au înscris la parada canină pentru a se lăuda cu animalele de companie. Bogdan are un bichon frise de un an şi şapte luni, pe nume Aiko: "Îl duc la periat o dată pe săptămână şi la spălat şi tuns şi întreţinut cam la 3-4 săptămâni."

De la defilare nu au lipsit exemplarele caniche. "Sunt o rasă foarte bună de familie, de apartament, de companie, sunt printre cei mai buni companioni ca rasă. Necesită îngrijire medie, nu exagerat, adică trebuie tunşi periodic, au o blăniţă foarte frumoasă care se menţine destul de uşor. Şi ce este specific rasei lor este că ei au păr, deci au păr ca părul de om, nu au blană, sunt consideraţi o rasă cu păr pentru că nu năpârlesc absolut deloc, deci ei nu lasă păr," a spus Alexandra, proprietar de caniche.

La paradă a participat și o rasă de lux, mexicanul fără păr. Preţul unui pui ajunge și la 5.000 de euro.

Spectatorii au asistat şi la o demonstraţie de hairstyle canin. Luminiţa Căşeru, hairstilist canin: "Vara este recomandat mai pe scurt pentru singurul motiv că în general căţeii ne însoţesc în vacanţe, ne însoţesc la un grătar, oriunde ne ducem. Deci este recomandată o tunsoare mai scurtă."

Spectatorii care şi-au dorit un animal de companie au putut adopta căţei şi pisici.