Pază sporită la Universitate

Data publicării:
universitate

Atentatul de luni, din timpul examenului de licenta la Facultatea de Electroncica a determinat conducerea institutiei sa ceara masuri sporite de paza.

"Pe viitor evident am discutat în Consiliul de Administraţie posibilitatea accesului în clădire cu cartelă securizată, deci toţi studenţii, tot personalul care lucrează în clădire să aibă cartelă, accesul să se facă iarăşi numai prin anumite intrări, nu peste tot cum era acum. Cei care nu au cartelă de securitate vor trebui să-şi decline identitatea şi scopul pentru care vor să intre în clădire," a spus Ion Bogdan decanul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Și acesta a fost prezent în amfiteatru în momentul atentatului.

Cadrele didactice fac eforturi însă ca incidentul de la începutul săptămânii să nu le afecteze activitatea. În această perioadă, reprezentanţi din 17 ţări participă la Simpozionul Internaţional de Circuite şi Sisteme pentru a-şi prezenta cercetările ştiinţifice din ultimii doi ani.

"Sunt specialişti care discută despre ultimele cercetări pe care le-au făcut, specificul fiind acela că specialiştii sunt din domenii cumva electronice, dar înrudite. Cum spuneam, de exemplu electronica de putere, automobilele, electronica din automobile, sănătate, prelucrare de imagine," a declarat Liviu Goraş, coordonator simpozion.

La Facultatea de Electronică sunt peste 850 de studenţi şi doctoranzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri