Sari la conținut

Percheziţii în Suceava în căutarea unor tineri suspectaţi de fapte de violenţă

"Sunt 7 percheziţii domiciliare şi 3 alte descinderi la mai mulţi tineri, este vorba despre 7 persoane care au şi mandate de aducere suspectate de mai multe infracţiuni cu violenţă. Mai exact, în decursul lunii septembrie a acestui an, cei 7 tineri au săvârşit mai multe acte de violenţă începând cu data de 13 septembrie, când au încercat să aibă o altercaţie cu alt grup de tineri însă poliţiştii au reuşit să-i intercepteze în trafic şi să-i oprească. Tinerii nu s-au oprit la această fază de intenţie şi, ulterior, la circa o săptămână, au agresat foarte grav un taximetrist într-o zonă centrală a municipiului Suceava, de această dată fiind vorba de o faptă mult mai gravă, de o tentativă de omor,” a explicat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. 

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat ca probe din locuințele suspecților mai multe arme albe, o butelie cu gaz și muniție de cauciuc și metal, sume de bani, înscrisuri și telefoane mobile. Șapte tineri au fost ridicați de mascați și duși la audieri.

Cătălin Pintea, avocatul suspecților susține nevinovăția clienților săi: "Au fost ridicate niște obiecte vestimentare și niște obiecte necesare omului în gospodărie, o seceră, un topor, o bucată de țeavă metalică. Nu văd absolut nimic în momentul de față care să contureze o acuzație foarte gravă împotriva clienților mei."

În urma audierilor, procurorii au emis trei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele a trei dintre suspecți care urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.