Percheziţii la CJ şi la PNL Botoşani

Data publicării:
perchezitii mascati

Percheziţiile se fac la Direcția de Buget Finanțe a Consiliului Județean Botoșani, iar procurorii urmăresc ridicarea unor acte contabile și contracte. Este vorba despre o serie de contracte de execuţie lucrări și prestări servicii, acirdate unor firme agreate în schimbul unor foloase necuvenite. Nu este exclus ca firmele care au câștigat aceste finațări să fi plătit comisioane către PNL Botoşani. Cntractele au fost plătite cu bani din bugetele instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean.

De asemenea, se verifică modul de organizare a unor evenimente, târguri expoziţionale pe raza judeţului Botoşani prin risipirea banului public şi cu consecinţa obţinerii unor foloase inclusiv de ordin electoral.

Sunt avute în vedere şi alte aspecte legate de numirea în poziţie cheie la conducerea unor instituţii publice a unor persoane agreate de factorii decizionali de la nivelul Consiliului Judeţean în perioada menţionată.

În perioada vizată, CJ Botoşani era condus de șeful liberalilor din Botoşani, Florin Țurcanu. El este suspendat, încă de la inceputul anului 2015, după ce a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare într-un dosar de fals și uz de fals, fapte comise anterior ocupării funcţiei de şef la Consiliul Judeţean.

Nu e exclus ca ancheta să fi pornit de la un denunţător din rândul societăţilor comerciale. 

Prejudiciul nu a fost încă estimat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri