Sari la conținut

Peste 130 de expozanți la târgul de carte din Iași

Ediția din acest an a Târgului Librex se anunță a fi una fastuoasă. Vor fi prezenți peste 130 de expozanți: edituri din toată țara, instituții și asociații de cultură, scriitori, pictori sau fotografi.

„Se vor produce față de anii anteriori mult mai multe evenimente, adică, în total, peste 300 de evenimente încât anul acesta chiar nu a fost suficient un sigur loc de prezentare a evenimentelelor,” a explicat Radu Petru, organizator al Târgului Librex.

„Noutate este faptul că avem un stand pentru reviste literare și de cultură. Am vorbit cu toți colegii din toată țară şi le-am transmis mesajul de a trimite revistele aici. Chiar dacă nu pot ajunge fizic măcar să fie patru, cinci reviste de la Arad, de la Craiova, de la București, de oriunde,” a spus Cassian Maria Spiridon, preşedintele Uniunii Scriitorilor, filiala Iaşi.

Organizatorii târgului vor ca evenimentul să aducă orașul mai aproape de câștigarea titulului de capitală culturală europeană și nu exclud ca pe viitor Librex să fie organizat de două ori pe an.

„Este important pentru un oraș să aibă un târg de carte și este bine că este în primăvară. Poate anul acesta se va gândi Librexul să facă și o ediție de toamnă. Nu ar fi rău. Pentru un oraș de talia Iașului ar trebuie să aibă o ediție de primăvară - vară și una de toamnă - iarnă,” a spus Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Iași.

„În proiectul major legat de capitala culturală europeană, proiect la care se va înscrie și Iașul, Librexul este unul dintre pilonii de forță ai dosarului de candidatură a Iașului,” spune Florin Cântec, director al Arhivelor Naţionale Române.

Târgul se va încheia pe 16 martie.