Peste 700 de mii de ieșeni, așteptați la vot

Data publicării:
alegeri stampila-2

În județul Iași vor fi 711 secții de votare dintre care 236 în municipiu. Acestea se vor deschide la ora 7 iar cetățenii vor putea vota până la ora 21. Pe listele electorale sunt peste 700 de mii de persoane din Iași care sunt așteptate să se prezinte la urne.

Însă alegătorii trebuie să țină cont de câteva reguli simple. Pot vota doar dacă prezintă un buletin sau o carte de identitate valabilă, o carte de identitate provizorie, pașaportul diplomatic sau carnetul de serviciu militar în cazul în care vorbim de un elev al unei școli militare. NU se poate vota cu certificatul de naștere, cel de căsătorie sau pașaportul turistic.

Dacă vă aflați în localitatea de reședință puteți vota doar la secția la care sunteți arondat. În cazul în care, în ziua alegerilor, sunteți în altă localitate decât cea de domiciliu sau în străinătate puteți vota la orice secție pe listele suplimentare.

Persoanele care nu se pot deplasa pot solicita urna mobilă. Vorbim aici de persoanele internate în spital sau imobilizate la pat. Solicitările pentru urna mobilă vor fi depuse pe 24 mai, între orele 18 și 20, de președinții secțiilor de votare care vor prezenta actele medicale din care rezultă că persoana respectivă nu se poate deplasa.

În anul 2009, când au fost organizate primele alegeri europarlamentare din România, prezenta la vot în județul Iași a fost de 22,21%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri