Peste o mie de șoferi amendați de polițiști în două zile

Data publicării:
sosele letcani

Pe drumul european 583, cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru viteză. Mulți dintre șoferi au recunoscut că au greşit, dar se plâng că amenzile sunt foarte mari. De la începutul anului, cea mai mică amendă a crescut de la 160 la 170 de lei, iar cele mai mari sunt cuprinse între 1.785 şi 8.500 de lei.

Au fost și șoferi care nu și-au recunoscut vina: „N-am mers cu viteză. N-am mers peste 60. am avut 59 în permanenşă şi am avut maşină în faţă, n-am depăşit pe nimeni. Maşinile din faţa mea ce viteză au avut? Am să fac contestaţie.”

Amendați au fost și şoferii prinși băuți la volan, cei care nu au acordat prioritate pietonilor, dar și cei care nu au purtat centura de siguranţă.

„Această acţiune a început în acest weekend şi continuă şi săptămâna viitoare. Recomandăm participanţilor la trafic să respecte legislaţia rutieră în vigoare pentru a evita implicarea în accidentele rutiere,” a declarat Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Poliţiştii de la rutieră au întocmit şi cinci dosare penale, dintre care trei au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri