Petarde și artificii, la colț de stradă. Polițiștii din Iași au confiscat 200 de artificii de brad

Data publicării:
petarde artificii

În piețele din Iași se vând deja petarde, interzise prin lege. Cei care vând materiale pirotehnice riscă amenzi de patru mii de lei dar și dosar penal. O astfel de infracțiune se pedepsește cu până la un an de închisoare.

"Și cei care comercializează pe internet sunt supuși aceluiași regim. Pot fi cercetați în cadrul unui dosar penal pentru aceeași infracțiune," a declarat cms. șef Petru Frunză, șeful Serviciului Arme și Muniții IPJ Iași.

Și nu întâmplător petardele sunt interzise. Pot pune în pericol viața celor care le folosesc.

"Existența sărbătorilor de iarnă ne indică faptul că pot exista pacienți cu accidente produse de folosirea petardelor. Acești pacienți au în primul rând leziuni la nivelul ochilor," a explicat prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași.

"E și periculos acum că s-a întâmplat acolo în Colectiv. E foarte periculos pentru copiii mici, pentru cei în vârstă."

"Asta este atmosfera de sărbători, nu? Cu toate că pot dăuna pot face rău unor oameni, nu știu ce să zic," sunt de părere oamenii.

Polițiștii din Iași au confiscat, până acum, doar artificii de brad, 200 de bucăți. Sunt însă materiale pirotehnice care nu intră în categoria celor periculoase, dar nu pot fi vândute persoanelor sub 16 ani. În plus este nevoie de o autorizație de la poliție pentru a fi comercializate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri