Sari la conținut

Pieţele din Iaşi vor fi supravegheate video

Principalul obiectiv al conducerii Ecopiața, pentru acest an, îl reprezintă achiziția mai multor camere de supraveghere, urmând ca acestea să fie montate în patru piețe din oraș. Investiția se va face din bugetul propriu al societății.

"Ne-am propus ca anul acesta să montăm camere de supraveghere, deocamdată în patru puncte de lucru, mă refer aici la piața Hala centrală, piața Nicolina, piața Alexandru și piața Cug, asta pentru a veni și în sprijinul cumpărătorilor și în sprijinul comercianților și, bineînțeles și pentru perioada de noapte, chiar dacă avem agenți în fiecare piață agenți de pază, bineînțeles că nu pot fi în același timp în toate colțurile," a explicat Cristi Stărică, directorul Ecopiața. 

Camerele de supraveghere vor fi cumpărate și instalate până la sfârșitul anului, iar valoarea investiției se ridică la aproximativ 60.000 de lei.

"E de folos, sigur. - Din ce motiv? - Pentru că mai vin și alte persoane, caută să facă rău, mai multe probleme și e bine să se vadă totul, să fie transparență."

"- Sunt de folos aceste camere, ce părere aveți? - Absolut, sigur că da, mai dispar hoții."

"- Ce măsuri de precauție vă luați când veniți în piață? - Păi, ce, portofelul prima dată, că fac cumpărături, și bagajele din mână dacă le las undeva trebuie să fiu foarte atentă," consideră ieşenii.

Dacă sistemul se va dovedi eficient, se vor instala camere și în piețele mai puțin aglomerate, din Dacia și Păcurari.